Lista alergenów obecnych w naszych daniach
Chcesz upewnić się, że dostarczony przez nas posiłek nie zawiera składników, na które jesteś uczulony? Na każdej naszej etykiecie znajdziesz numery, które odpowiadają potencjalnym alergenom w danym daniu, co pozwoli Ci szybko i bezpiecznie ocenić, czy potrawa jest dla Ciebie odpowiednia.
W naszej kuchni wykorzystujemy surowce zawierające różne alergeny, co może prowadzić do zanieczyszczeń krzyżowych. Dlatego zachęcamy do dokładnego zapoznania się z poniższą listą oznaczeń alergenów oraz do śledzenia informacji na etykietach.
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki
3. Jaja
4. Ryby
5. Orzeszki ziemne
6. Soja
7. Mleko
8. Orzechy
9. Seler
10. Gorczyca
11. Nasiona sezamu
12. Dwutlenek siarki i siarczyny
13. Łubin
14. Mięczaki
15. Kukurydza
16. Grzyby